Mikä on Cornhole?

Lajin yleisesittely

Cornhole on viihdyttävä ulkopeli, joka on erityisen suosittu Yhdysvalloissa. Pelissä pelaajat heittävät säkkejä kohti puista pelilautaa, joka on asetettu tiettyyn etäisyyteen. Tavoitteena on saada pussit putoamaan laudan reikiin tai jäämään pelilaudalle. Pisteitä saa reikään menneistä ja levylle jääneistä säkeistä.

Peli on suosittu vapaa-ajan aktiviteetti perheiden ja ystävien keskuudessa, ja sitä pelataan usein mökillä, rannalla, leirintäalueilla ja erilaisissa ulkotapahtumissa. Se on rento ja hauska peli, joka ei vaadi paljon varusteita tai erityistä taitoa, joten se on helppo ottaa mukaan erilaisiin tilaisuuksiin.

Säännöt

Cornhole on ulkopeli, jota voi pelata 1 vastaan 1 tai 2 vastaan 2. Jokaisella pelaajalla tai joukkueella on käytössään 4 säkkiä, jotka heitetään vuorollaan kohti pelilautaa. Pelin tavoitteena on saada säkit putoamaan laudan reikiin tai jäämään laudalle.

Pisteytys tapahtuu vasta, kun kaikki 8 säkkiä on heitetty, ja tämä muodostaa yhden pelikierroksen. Pisteiden laskentasäännöt ovat seuraavat:

  • Jos pelaaja tai joukkue saa säkin menemään reikään, se tuottaa 3 pistettä.
  • Jos säkki jää laudalle, se antaa 1 pisteen.
  • Jos pelaaja 1 esimerkiksi saa kolme säkkiä reikään ja yhden säkin laudalle, hänen tuloksensa on 10 pistettä pelikierrokselta.
  • Jos pelaaja 2 heittää kaikki 4 säkkiä reikään, hänelle kertyy 12 pistettä kyseiseltä kierrokselta.
  • Pelikierroksen jälkeen pelaaja, jolla on enemmän pisteitä, saa eron verran pisteitä kyseisestä kierroksesta. Jos pelaaja 2 sai 12 pistettä ja pelaaja 1 sai 10 pistettä, pelaaja 2 saa 2 pistettä ja pelaaja 1 ei saa pisteitä kyseisestä kierroksesta.
  • Pelin voittaa se pelaaja tai joukkue, joka ensimmäisenä saavuttaa 21 pistettä.